GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

40. Grafik Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu

GMK’nın 1981’den bu yana düzenlediği ve Türkiye’de grafik tasarım için bir bellek niteliği taşıyan Grafik Tasarım Sergisi, 12 Ekim-8 Kasım 2021 tarihlerinde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergi kapsamında her yıl verilen Grafik Tasarım Ödülleri de dün akşam GMK Youtube kanalından canlı yayınla gerçekleşen çevrimiçi törenle sahiplerini buldu.



Sergiye 24 kategoride, 222 grafik tasarımcı, 563 tasarımla başvurdu. Ödül kazanan tasarımlar, seçici kurulların 2-7 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiği çevrimiçi değerlendirmeler sonucunda belirlendi. Eylül 2020 itibarıyla üretilmiş işler arasından 22 kategoride belirlenen Grafik Tasarım Ödülleri’nin yanı sıra törende Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü de sahiplerini buldu.

8 Kasım 2021’e dek Pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek olan sergiyi, çevrimiçi izlemek ve bu yılın ödül kazanan işlerinin tam listesi ve görselleri için sergi.gmk.org.tr