GÜNCEL

GMK'DAN

GMK 37

37. Grafik Tasarım Yarışması'na Başvuru İçin Son Günler!

37. Grafik Tasarım Sergisi için geri sayım başladı! Yarışmaya eson katılım günü 21 Eylül 2018. Yarışmaya ilişkin tüm detaylar ve başvuru formu için 37.gmk.org.tr 


Afiş Tasarım: Yiğit Karagöz


Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından bu yıl 37.si düzenlenen ve Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen Grafik Tasarım Sergisi ve Yarışması için başvurular başladı. Afiş tasarımından yazı karakteri tasarımına, illüstrasyondan mobil uygulama ve web sitesi tasarımına kadar 35 farklı kategoride düzenlenecek yarışmaya erken katılım kapsamında 7 Eylül’e kadar başvurulabiliyor. Başvuru süreci ise 21 Eylül’de sona eriyor.

Yarışmanın Öğrenci Projesi kategorisine üniversitelerin Grafik Tasarım ya da Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerinde okuyan lisans öğrencileri okulda gerçekleştirdikleri projeleriyle  başvuruda bulunabiliyor.


 

Tasarım: Yiğit Karagöz, Animasyon: Utku Yazıcı, Müzik: Gökçe Karagöz, Fotoğraf: Fırat Kılıç

Bunların yanı sıra yarışmada Bikem Özsunay Vakfı Afiş Ödülü, Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü, Emin Barın Logotype Özel Ödülü, İhap Hulusi Afiş Özel Ödülü, Sait Maden Tipografi Özel Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Özel Ödülü sahiplerini bulacak.


Tasarımcılar istedikleri sayıda işle başvurabiliyor

Tasarımcılar tüm kategorilerde ve istedikleri sayıda işle yarışmaya katılabilirken, sergide yer almak ve yarışmaya katılmak için GMK üyesi olmak da gerekmiyor. Başvuru şartları ve kategorilerle ilgili detaylı bilgiye 37.gmk.org.tr üzerinden ulaşılabiliyor. Bu yıl başvurular ilk defa 37.gmk.org.tr üzerinden online olarak kabul edilecek.

 

Ödül töreni 9 Kasım’da

Grafik Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 9 Kasım 2018 günü Mimarlar Odası Karaköy Binasında, sergi açılışı ile birlikte gerçekleştirilecek. Törende 37 GMK ödülü ve 8 özel ödül olmak üzere toplam 45 ödül sahiplerini bulacak. Sergi, 11 Aralık 2018 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

GMK Ödülleri Seçici Kurulu

Atilla Karabay – Yaratıcı Yönetmen, Happy People Project, GMK üyesi

Ayşe Karamustafa Türksoy – Grafik Tasarımcı, Karamustafa Tasarım, GMK üyesi

Haluk Tuncay – Grafik Tasarımcı, GMK üyesi

Perim Öktem – Grafik Tasarımcı, GMK üyesi

Selçuk Öziş – Grafik Tasarımcı, FMV Işık Üniversitesi Öğr. Gör., GMK üyesi 

Taner Ardalı – Grafik Tasarımcı, GMK üyesi

Zafer Lehimler – Grafik Tasarımcı, Atatürk Üniversitesi, Öğr.Gör., GMK üyesi 

 

Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu

Ervin Esen - Grafik Tasarımcı, HaritaMetod’un Kurucusu, GMK üyesi

Özge Güven - Tasarım Direktörü, TBWA, GMK üyesi

Teoman Fıçıcıoğlu - Grafik Tasarımcı, Editoryal Ltd.’nin Kurucusu, GMK üyesi