GÜNCEL

GMK'DAN

ETKİNLİK

27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü İçin Üyelerimize Açık Çağrı

27 Nisan, 1963 yılında kurulan ve merkezi Montreal’de bulunan, grafik tasarım ile görsel iletişim dalında dünyadaki meslek birliklerinin gönüllü temsilcilerinden oluşan ICoD Uluslararası Tasarım Dernekleri Konseyi'nin yaş günü. "Dünya Tasarım Günü" olarak bilinen bu gün, 2021 itibarıyla "Uluslararası Tasarım Günü" adıyla kutlanmaya devam ediyor. 

GMK, üyesi olduğu ICoD ile paralel olarak, 2021 Uluslararası Tasarım Günü’nü kutlamak amacıyla “Herkes için tasarım” temasını belirledi. “Tüm insanlar iyi tasarlanmış bir dünyada yaşamayı hak eder” ilkesinden hareketle belirlediğimiz bu temayla, tasarımın değerine ve yaşadığımız toplumda tasarımın fark yaratma potansiyeline dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.  


Afiş tasarımı: Onur Ekinci


Tüm üyelerimize bu güne özel açık çağrıda bulunuyor ve 1080×1080 px (30×30 cm) boyutlarında, 72 dpi çözünürlükte ve RGB jpeg formatında tasarlayacakları birer instagram gönderisini 26 Nisan 2021'e kadar info@gmk.org.tr adresine yollamalarını rica ediyoruz. Gönderilerde, GMK logosu ve “27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü, Herkes İçin Tasarım” ibaresi yer almalıdır.

Tüm işler, 27 Nisan'da GMK'nın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır.