GÜNCEL

DÜNYADAN

SERGİ

Type Directors Club 63. Tipografi Sergisi

Type Directors Club’ın her yıl düzenlediği ve 10 Ağustos’a dek sürecek olan Tipografi Sergisi, kulübün 2017 tasarım yarışması TDC63 kapsamında seçilen işleri bir araya getiriyor.

 

Salvaje, Tasarım: Cristian Vargas

New York Cooper Union’da gerçekleşen sergi, 2016 yılında tasarlanmış 230 iş arasından jürinin belirlediği en iyi 15 yazıyüzü tasarımına yer veriyor. 41 ülkeden tasarımcıların başvurduğu yarışmada seçilen işler ağırlıklı olarak ABD, Almanya ve Fransa’dan.

Nordvest, Tasarım: Nina Stössinger

Yazıyüzü tasarımları içerisinde Cristian Vargas’ın kalınlık-incelik gibi zıtlıklar üzerinde şekillendirdiği Salvaje; Nina Stössinger’e ait Nordvest; Çinli tasarımcı Zhang Weimin’in günlük hayatın akışından, seslerinden esinlendiği tasarımı Lingering Fonts; Kristyan Sarkis, Laura Meseguer ve Juan Luis Blanco’nun ortak tasarımı olan Qandus dikkat çekiyor.



Lingering Fonts, Tasarım: Zhang Weimin

Qandus, Tasarım: Kristyan Sarkis, Laura Meseguer, Juan Luis Blanco


Sergide yer alan işlerin büyük bölümü ise TDC63 yarışmasında afiş, kitap kapağı, kitap tasarımı, sergi tasarımı, kurumsal kimlik, hareketli görüntü gibi kategorilerde ödül kazanmış işlerden oluşuyor. Bunların arasında Geray Gençer’in Doğan-Egmont için gerçekleştirdiği ve Kitap Kapağı kategorisinde ödül kazandığı Yavuz Ekinci kitapları da yer alıyor.

Solda: Bedow (Stockholm), Sing a Song Fighter Records için plak kapağı tasarımı; sağda: Kevin Kremer, 'RE SIGN' (Öğrenci işleri kategorisi).

Katrin Oeding, Essenza için dergi tasarımı.



Brian LaRossa-Allie Rex, Lorimoto Gallery (New York) için deneysel tipografik tasarım.

 

Geray Gençer, Doğan-Egmont için kapak tasarımları.

Serginin deneysel tasarım kategorisinde ise Mariana Castellanos’un kaligrafik sweatshirt tasarımı yer alıyor.


Mariana Castellanos, Just Another Unicorn için sweatshirt tasarımı.