GÜNCEL

DÜNYADAN

KİTAP

Tipografide İlham Verici 50 Fikir

Steven Heller ile Gail Anderson’un kaleme aldığı “The Typography Idea Book” dünyada önde gelen 50 grafik tasarımcıdan hareketle tipografideki en ilham verici 50 yaklaşımı bir araya getiriyor.

Akademik öğretilerin, en bilinen ve ‘güvenli’ tekniklerin ötesinde, farklı tipografik tarzların nasıl geliştirilebileceği üzerine düşündürmeyi amaçlayan kitapta Mehmet Ali Türkmen’in işleri de yer alıyor. Kitapta ele alınan yaklaşımlar arasında yazı dönüştürme, soyutlama, üst üste bindirme, elle yazma, vektörleştirme, sözcük oyunları ve daha nicelerini pratik, güncel ve kült örnekler üzerinden incelemek mümkün.

Mehmet Ali Türkmen, Unterwegs, 2012.


El Lissitzky, Object, 1922.


Josef Müller-Brockmann, Weniger Larm, 1960.


Milton Glaser, I Heart NY, 1977.


A. M. Cassandre, Pivolo, 1924.


Herb Lubalin, 1975.

Londra merkezli yayınevi Laurence King tarafından yayımlanan kitaba ilham kaynağı olan 50 tasarımcı ise şöyle: Alex Steinweiss, Andrew Bryom, Saul Bass, Mehmet Ali Türkmen, Dave Towers, Brian Lightbody, Alvin Lustig, Alan Fletcher, Paula Scher, Kevin Cantrell, Robert Massin, Herb Lubalin, OCD, Alan Kitching, Elvio Gervasi, Francesco Cangiullo, Priest+Grace, Fiodor Sumkin, Alejandro Paul, Zuzana Licko, Jonny Hannah, Jon Gray, A. M. Cassandre, Seymour Chwast, Paul Cox, Nicklaus Troxler, Sascha Hass, Ben Barry, Michiel Schuurman, Paul Sych, Zsuzsanna Ilijin, Stephen Doyle, El Lissitzky, Wim Crouwel, Experimental Jetset, Wing Lau, Josef Müller-Brockmann, Herbert Bayer, Aron Jancsó, Jamie Reid, Tom Carnase, Milton Glaser, Rizon Parein, Roger Excoffon, Paul Belford, Alexander Vasin, Lester Beall, Neville Brody, Eric Gill, Tom Eckersley.