GÜNCEL

DÜNYADAN

İLLÜSTRASYON

Nasrettin Hoca Şarika'da

Şarika (Sharjah) Çocuk Kitabı İllüstrasyonları sergisi 20-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Sharjah Book Authority tarafından düzenlenen ve Şarika Çocuk Okuma Festivali’nin kapsamında yer alan bu sergide, Mısır, Suriye ve İtalya olmak üzere 64 ülkeden 296 sanatçı ve 1,378 illüstrasyon yer alacak. Türkiye’den Uğur Altun’un Nasreddin Hoca çalışması da sergilenecek işler arasında yer alıyor.


Bu yıl 8.si düzenlenen ve katılımın geçtiğimiz yıla oranla daha fazla olduğu festivalin, çocuk kitabı illüstrasyonları seçiçi jürisinde ise Arjantin’den Claudia Legnazzi, İsviçre’den Ronald Curchod ve Sudan’dan Salah Al Murr bulunuyor. Geçtiğimiz Ocak ayı ortasında başvurularını tamamlamış, sergilenmesine karar verilen işler arasından seçilecek olan üç çalışma, sırasıyla 8.000, 6.000 ve 4.000 dolar ödüle sahip olacak.


Uğur Altun’un bir okul projesi kapsamında illüstrasyonlarını yaptığı Nasrettin Hoca kitabı 2012 yılında gerçekleşen 32. Grafik Ürünler Sergisi’nde illüstrasyon kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü.