GÜNCEL

DÜNYADAN

BİENAL

14. Meksika Uluslararası Afiş Bienali'nden Polonya'ya Selam!

Meksika Uluslararası Afiş Bienali (BICM), 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bienalin ana sergisinde Savaş Çekiç ve Volkan Ölmez'in de afişleri yer alıyor. Bienalin konuk ülkesi ise Polonya.

 


Sosyo-ekonomik koşullar ve teknolojiyle beraber tasarımın Polonya’daki serüvenine ve değişimine odaklanan bienalin programında "Grafiğin Merkezi: Polonya Afiş Sanatına Saygı", "Mieczyslaw Górowski Retrospektifi", Stasys Eidrigevicius Sergisi, "Polonya Afişinin Geleceği" sergileri yer alıyor. Öte yandan bienal kapsamında Kafka’nın “Dönüşüm”ünün 100. yılına adanmış bir sergi, Alexander Rodchenko’ya Saygı sergisi ve çeşitli tematik sosyal ve kültürel afiş sergileri de gerçekleşecek.

Savaş Çekiç, A Kategorisi, Best Printed Poster, 2015/2016.

Bu yıl 14.sü gerçekleşen bienalin programında sergilerin yanı sıra bir konferans programı da yer alıyor. Direktörlüğünü Xavier Bermudez'in üstlendiği ve dört kategorinin yer aldığı bienalde A Kategorisi 2015/2016 döneminde basılmış afişlere, B Kategorisi göçmen hakları ve insan hakları konulu afişlere, C Kategorisi Editoryal Tasarıma ve D Kategorisi ise Biyoçeşitliliğin Korunması konulu afişlere ayrılıyor.


Volkan Ölmez, A Kategorisi, Best Printed Poster, 2015/2016.

Bienalin jürisinde Subrata Bhowmick (Hindistan), Justyna Czerniakowska (Polonya), Carlos Gonzáles (Meksika), John Gravdahl (ABD), Rikke Hansen (Danimarka), Aram Huerta (Meksika), Sylvie Pouliot (Quebec-Kanada) ve Brad Tzou (Tayvan) yer alıyor.