GÜNCEL

DÜNYADAN

KİTAP

1960'tan Bugüne Grafik Tasarım Tarihi

Jens Müller’in kaleme aldığı ve Julius Wiedermann’ın editörlüğünü üstlendiği Grafik Tasarım Tarihi’nin ikinci cildi 1960’tan günümüze gelen sürece odaklanıyor. Tüm dünyadan 3.500 tasarımın bir araya geldiği kitapta Türkiye’den Mengü Ertel’in tasarladığı TRT logosunun yanı sıra üyemiz Volkan Ölmez (Fol Studio) tarafından tasarlanan “3. Uluslararası Farklı Perspektifler Film Festivali” (3rd International Changing Perspectives Film Festival) afişi yer alıyor.




Kitabın ilk cildi 1890-1959 arasındaki sürece bakarken; aralarında Alphonse Mucha, Edward Johnston, El Lissitzky, Herbet Matter, Saul Bass ve A. M. Cassandre’ın bulunduğu 61 tasarımcıya yer ayırıyordu. 1960 sonrasına bakan bu ikinci ciltte ise Massimo Vignelli, Otl Aicher, Paula Scher, Neville Brody, Kashiwa Sato ve Stefan Sagmeister başta olmak üzere 118 tasarımcı öne çıkıyor.


Jens Müller, Düsseldorf’taki Optik Design Studio’nun yaratıcı yönetmeni. Müller, aynı zamanda, stüdyosunun yayınları Optik Books ile Düsseldorf’taki Peter Behrens Sanat Okulu’nun ortaklaşa yayımladığı grafik tasarım tarihi serisi A5 Books’un editörü ve 2015 yılında yayımlanan Logo Modernism’in de yazarı.