GÜNCEL

DÜNYADAN

SERGİ

Madrid Grafica'dan Bir Önerme: Hafif Şehir

 

Madrid Grafica 2017 ekim ayı sonuna dek devam ediyor. Bu yıl “The Light City / Hafif Şehir” temasıyla düzenlenen uluslararası etkinlik kapsamında gerçekleştirilen yarışma sonucunda seçilen 100 afiş, 4 Ekim’den bu yana, başta Madrid Tasarım Merkezi olmak üzere kentin 14 noktasında sergileniyor. Seçilen 100 afiş içerisinde Türkiye’den tasarımcılar Mahmut Soyer ve Murat Ertürk’ün işleri yer alıyor.

Mahmut Soyer

“Hafif Şehir”, Avrupa’nın 20. yüzyılda en hızlı değişen ve gelişen şehirlerinden biri olan Madrid örneğinden hareketle, günümüzde şehirlerin artan inşaatlar, arabalar, trafik, hava kirliliği vb. sorunlarla "ağırlaşmasının" karşısında, mobiliteyi ve hafif bir kent formunu öneriyor. Bu formun odağında da, doğal olarak, çevre odaklı ve dönüşüm temelli bir ekonomi ve hayat yer alıyor.

 

Alain Le Quernec

 

Mirko Ilic 

 

Nabil Mendjeli

 

Alejandro Magallanes

31 Ekim’e dek sürecek “The Light City” sergisinin yanı sıra, etkinlik kapsamında 12 Kasım’a dek Ulusal Dekoratif Sanatlar Müzesi, Ivan Chermayeff sergisine; Circulo de Bellas Artes Pekka Loiri sergisine ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte, Alain Le Quernec’in afiş sergisi de 5 Kasım’a dek Centro de Interpretation’da görülebilecek.