GÜNCEL

DÜNYADAN

GÜNCEL

Graphis Poster Annual 2017'de Türkiye'den 5 Tasarımcı, 7 Afiş

Graphis Afiş Yıllığı 2017, ödüllerini belirledi. 1944’ten beri her yıl, grafik tasarım alanında üretilen afişlerden bir seçki yapan yıllığın 2017 kitabında Türkiye’den 5 tasarımcı ve 7 çalışma yer alıyor.


Graphis Afiş Yıllığı 2017’de Bülent Erkmen’in Aslı Özge’nin “All of a Sudden” isimli filmi için gerçekleştirdiği afiş, Film kategorisinde ve 2015 yılında İsviçre’de gerçekleşen AGI Kongresi için ürettiği “Coexistence” temalı afişi Tasarımcılar kategorisinde Gümüş ödüllere; Haluk Tuncay’ın Dot Tiyatro’nun “Bunu Ben de Yaparım” isimli oyunu için gerçekleştirdiği afişi Tiyatro kategorisinde Altın ve yine Dot’un “Kış Dönümü” isimli oyunu için gerçekleştirdiği afişi aynı kategoride Gümüş ödüle layık görüldü.

Bülent Erkmen, Coexistence, Müşteri: AGI Congress Switzerland 2015, Kategori: Tasarımcılar, Gümüş Ödül / All of a Sudden, Müşteri: EEE Productions, Kategori: Film, Gümüş Ödül.

Haluk Tuncay, Bunu Ben de Yaparım, Müşteri: Dot Tiyatro, Kategori: Tiyatro, Altın Ödül / Kış Dönümü, Müşteri: Dot Tiyatro, Kategori: Tiyatro, Gümüş Ödül.

Mehmet Ali Türkmen’in Berlin Westend Fotoschule için gerçekleştirdiği “Diyalog” temalı afişi Sergiler kategorisinde Gümüş ödüle; Geray Gençer’in Doğan Egmont’tan çıkan "Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu" isimli kitap için gerçekleştirdiği afişi Yayın kategorisinde Altın ödüle ve Doğan Arslan’ın Uluslararası Politik Afiş Trienali için gerçekleştirdiği "Bang, Boom, Kapow and Peace" isimli afişi Sosyal & Politik kategorisinde Gümüş ödüle layık görüldü.

Mehmet Ali Türkmen, Diyalog, Müşteri: Westend Fotoschule 2015 Berlin, Kategori: Sergiler, Gümüş Ödül.


Geray Gençer, Bayan Ming'in Hiç Olmayan On Çocuğu, Müşteri: Doğan Egmont Yayınları, Kategori: Yayın, Altın Ödül.


Doğan Arslan, Bang, Boom, Kapow and Peace, Müşteri: Uluslararası Politik Afiş Trienali, Kategori: Sosyal & Politik, Gümüş Ödül.