GÜNCEL

DÜNYADAN

FESTİVAL

İskoçya Grafik Tasarım Festivali

İskoçya Grafik Tasarım Festivali 17-23 Ekim tarihleri arasında Glasgow’da gerçekleşiyor. Ana sergi, festivalin uluslararası afiş yarışmasına başvuran afişler arasından yapılan bir seçkiden oluşuyor. Festival programında bu yıl illüstrasyon kitapları, yazı tipi tasarımı gibi uygulama ağırlıklı yaratıcı atölyeler, sergiler, konuşmalar ve geleceğin profesyonellerine yönelik projeler yer alıyor.

İskoçya Tasarım Festivali 2015, Uluslararası Afiş Sergisi.


Warriors Studio’nun kurucuları Beth Wilson ve James Gilchrist tarafından hayata geçirilen festival, grafik tasarım alanındaki profesyonelleri ve öğrencileri buluşturan bir platform olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek tek günlük atölye çalışmalarının yürütücüleri arasında ise Analog Yayıncılık atölyesiyle Good Press Gallery; Marka atölyesiyle O Street ve Koto; Tipobaskı atölyesiyle Alan Kitching; Web Geliştirciliği atölyesiyle CodeBase; Yaratıcı Reklamcılık atölyesiyle STV Creative; 3D Baskı atölyesiyle MAKlab; Afiş Tasarımı atölyesiyle Mirko Borsche, Yazı Tipi Tasarımı atölyesiyle Grilli Type; İllüstrasyon atölyesiyle Nous Vous; Sanat Yönetimi atölyesiyle Kopenhag merkezli tasarım stüdyosu PutPut; Wieden + Kennedy ve Design Displacement Group gibi oluşumlar yer alıyor.

2016 festivalinin afişleri: solda Anthony Skujins, sağda Dani Lust.

2016 festivalinin afişleri: solda Warriors Studio & Freytag Anderson, sağda Ilya Ilyukhin.


Festivalin kimliği Warriors Studio ile Freytag Anderson’un ortak çalışması sonucunda ortaya çıktı. Öte yandan bu ikili festival için açık kaynaklı bir kimlik projesi üreterek tasarımcıları kendi festival afişlerini yapmaya davet ettiler. Bu afişler festivalin web sayfası graphicdesignfestivalscotland.com üzerinden görülebilir ve indirilebilir.