GÜNCEL

DÜNYADAN

GÜNCEL

Artık Yeni Bir Barış Logosu Var!

Schirn Kunsthalle Frankfurt’un yeni ve güncel bir barış logosu fikrini odağına alan, uluslararası katılıma açık logo yarışması sonuçlandı. Yarışmanın sonucunda kazanan ise, tasarımcı Levent Bekata Özdikmen ile Alman tasarımcı Paul Müller’in gerçekleştirdikleri barış logosu oldu. Özdikmen ve Müller’in birbirlerinden bağımsız olarak, mavi nokta fikrinden yola çıkan logoları yalınlık, evrensellik ve kolay üretilebilirlik kriterleri doğrultusunda birinci seçildi.

 

Levent Bekata Özdikmen, mavi rengin berrak ve temiz bir dünyayı temsil edişi, çemberin ise bütün dilleri, dinleri, etnik kimlikleri ve anlayışları kucaklayan ve onlara birlikte yaşam alanı sunan dinamik bir form oluşundan hareketle yeni barış logosunu tasarladığını ifade ederken, Müller’in tasarımının esin kaynağı ise Dünya’nın 1990 yılında insansız uzay aracı Voyager 1’den çekilmiş fotoğrafı. 6 milyar kilometre uzaktan yalnızca mavi bir nokta olarak görülen gezegenin bu imgesinin tüm kültürler açısından evrensel; günümüzün emojiler dünyasına da kolay adapte edilebilir, kolay üretilebilir ve basit oluşu Müller’in logosunun temel dayanaklarını oluşturuyor.

Schirn Kunsthalle Frankfurt, bu yarışmaya paralel olarak 1 Temmuz – 24 Eylül 2017 tarihleri arasında “Barış” temalı bir sergi de gerçekleştirecek.