GÜNCEL

DÜNYADAN

SERGİ BAŞVURU

13. Uluslararası Politik Afiş Trienali Başvuruları Bekliyor!

13. Uluslararası Politik Afiş Trienali, tüm dünyadan tasarımcıların afişlerini bekliyor. Trienal, Ekim ayında Belçika, Mons’da gerçekleşecek. Trienale, Ekim 2013 sonrasında üretilmiş olma şartıyla, profesyonel ya da öğrenci her tasarımcı 5 işiyle katılabiliyor. Afişlerin teslimi için son gün 31 Ocak 2016.

Laure Houssiau (Belçika)

Mehdi Saeedi (İran)

Trienal; ilk düzenlendiği 1978 yılından bu yana, dünyadaki politik, toplumsal ve insani gerçekliklere ilişkin algının, eleştiri ve sorgulamaların grafik tasarım dünyasındaki yansımalarına toplu bir bakış atmakla beraber, 8000’in üzerinde afişten oluşan ciddi bir arşive de sahip. Bu arşive erişimi kolaylaştıracak bir dijital platform ise trienalin öncelikli hedefleri arasında.

Lex Drewinski (Almanya)

2013 yılında, trienalin 30 yıllık üretimlerini bir araya getiren bir retrospektif de gerçekleşmişti.

Quentin Ambrozy (Belçika)

Bu yılki trienale katılacak tasarımcıların, afişleriyle beraber, bir CD ya da DVD içerisinde, afişlerinin dijital görsellerini, kısa özgeçmişlerini ve gönderdikleri işlerin manifestolarını da göndermeleri gerekiyor. Trienalde yer alacak işler, grafik tasarımcıların yanı sıra eleştirmenler ve toplumsal hareket liderlerinden oluşan bir jürinin değerlendirmesiyle belirlenecek. Yarışmanın birincisi olan afiş ise 3800 Avro ile ödüllendirilecek. Katılım formu şu adresten indirilebilir.

Mohammad Hashajsemi (İran)