GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

39. Grafik Tasarım Sergisi’ne Başvuru Süreci Başladı

1981’den bu yana düzenlenen ve Türkiye’de grafik tasarımın belleği niteliğindeki sergi, bu yıl ilk kez çevrimiçi gerçekleşiyor. Grafik Tasarım Sergisi’ne erken katılım için son gün 7 Ağustos; son katılım tarihi ise 4 Eylül 2020.


39. Grafik Tasarım Sergisi
’ne başvuru süreci başladı. 1981 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’de grafik tasarıma ilişkin ciddi bir bellek oluşturan sergide Grafik Tasarım Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül de sahibini bulacak. Sergiye erken katılım için son gün 7 Ağustos; son katılım tarihi ise 4 Eylül 2020.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergi, bu yıl ilk kez çevrimiçi gerçekleşiyor. Ödüller yine Kasım ayında düzenlenecek bir çevrimiçi yayınla açıklanacak. Eylül 2019 itibarıyla üretilmiş işlerden oluşacak sergiye, bu yıl yeni eklenen kategori Yönlendirme Tasarımı dahil 24 kategoride başvuru yapılabilir. Bu yıl itibarıyla Yazı Karakteri Tasarımı kategorisi de “Başlık/Display Typeface” ve “Metin/Text Typeface” olarak iki ayrı kategoriye ayrıldı.

Kasım ayında başlayacak çevrimiçi sergiyle Türkiye çapında geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedeflemekle birlikte, yeni normal sürecindeki gelişmelere bağlı olarak, farklı şehirleri kapsayan gezici sergi ve etkinlikler de Grafik Tasarım Sergisi’nin programında yer alıyor.

Serginin görsel kimlik tasarımı, geçtiğimiz yılki yarışmada Kurumsal Kimlik, Hareketli Görüntü, Tanıtım Eşyası Üzeri Grafik Tasarım olmak üzere üç kategoride En İyi Ödülü, pek çok kategoride de başarı ödülü kazanan Önder Sakıp Dündar tarafından gerçekleştirildi.

39. Grafik Tasarım Yarışması’nın seçici kurulunda bu yıl Başar Bellisan, Can Dağlı, Emrah Yücel, Esen Karol, Ozan Akkoyun, Ömer Durmaz ve Zeynep Orbay; Öğrenci Projeleri seçici kurulu Handan Tepe, Selin Estroti ve Turgut Erentürk yer alıyor. GMK Özel Ödülleri seçici kurulu Ayşe Barın Arıbaş ve Cahit Çetinsu’dan oluşuyor.

GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü ve TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü, bu yıl yine ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcıların Eylül 2019 itibarıyla ürettikleri işleriyle 24 kategoride başvurabileceği sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi ve başvuru için: 39.gmk.org.tr

 

GMK ÖDÜLLERİ SEÇİCİ KURULU

Başar Bellisan
Yaratıcı Yönetmen, GMK Üyesi / Tribal Worldwide İstanbul (Başkan Yardımcısı)

Can Dağlı

Yaratıcı Yönetmen, GMK Üyesi / Flama Design House (Kurucu)

Emrah Yücel
İletişim Tasarımcısı, GMK Üyesi / Dreamogram ve I Mean It Creative (Kurucu)

Esen Karol
Grafik Tasarımcı, Yayıncı

Ozan Akkoyun
Tasarımcı, GMK Üyesi / Paleworks (Kurucu Ortak)

Ömer Durmaz
İletişim Tasarımcısı

Zeynep Orbay
Senior Art Direktör / Wieden & Kennedy Amsterdam


ÖĞRENCİ PROJELERİ SEÇİCİ KURULU

Handan Tepe
Tasarımcı, GMK Üyesi / Indigo Toronto

Selin Estroti İpeker
Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi

Turgut Erentürk
DgTajans / GMK ve YEKON Üyesi

 

ÖZEL ÖDÜL SEÇİCİ KURULU

Ayşe Barın Arıbaş, Tevfik Barın

Barın Ailesi Temsilcileri
Emin Barın Logotayp Ödülü Jüri Üyesi

Cahit Çetinsu
Kurukahveci Mehmet Efendi Satış Koordinatörü
 

İhap Hulusi Afiş Ödülü Jüri Üyesi